Védjegyeink


Védjegyeink kép

Gyár, márkanév és stílus – ez a Hollóházi porcelán, amely évszázados múltjával és megújulásra képes jelenével, valamint különleges minőségű, időtálló kézműves termékeivel értékké, sőt fogalommá vált. Ennek leképezése a Hollóházi védjegy, amely 1870 óta minden egyes termékünkön megtalálható. Védjegyeink tehát nem pusztán eredetmegjelölések, hanem hitünk, filozófiánk és gyökerünk is egyszerre.

A hollóházi edénykészítés története a régmúltban gyökerezik. 1777 óta gyártunk itt gyönyörű alkotásokat hol üvegből, hol kerámiából, hol a legnemesebb anyagból, porcelánból. 245 év hosszú idő – ezalatt sok minden megváltozott. A technológia, a stílusirányzatok, az igények, és maga a történelem is. Ezt a sokszínűséget tükrözik vissza a Hollóházi védjegyek, amelyek változásait ön is nyomon követheti. Jól megfigyelhető, hogyan jutott el védjegyünk a funkcionalista egyszerűségtől a Hollóháza szellemiségét bemutató jelképekig, majd hogyan tértünk vissza a 21. században ismét a gyökereinkhez. Új védjegyünk megtervezésekor egyértelmű volt számunkra ez az irány, hiszen büszkék vagyunk rá, hogy Magyarország egyik legrégebbi, folyamatosan működő gyáraként a természet és a múltunk most is meghatározza a jelenünket és a jövőnket.

Hagyományosan minden korszaknak megvolt a saját védjegye, ezért is pontosan megállapítható, hogy mely tárgy mely korszakban készült.

A porcelán maga a természet, földből, azaz kaolinból, földpátból, kvarcból és persze vízből áll, melyet a levegőt igénylő tűzben égetünk. S amelyből az emberi kreativitás alkot harmóniát.

Csupa természetes anyag, csupa természetesség.

Frissé a Hollóházán a patakvíz varázsolja abban a környezetben, amely talán a világon is egyedülállóvá teszi a Hollóházi Porcelánmanufaktúrát.

 

A természetesség korszaka – minden otthonban

Amikor jelenlegi, 2021-től érvényes védjegyünket terveztük, kerestük hagyományainkat.

Megtaláltuk. A természetes anyagokban.

Visszanyúltunk egészen 1831-ig, amikor a hétköznapi használatú kőedényt kezdtük gyártani a széles közönség számára. Ráleltünk saját, fából, kézzel faragott betűinkre, amelyek nem másolhatók, mert egyediek. Éppen úgy, mint minden tárgy, amelyet asszonyaink és férfiaink kezükbe vesznek a készítés során. Legalább háromszázszor.

És ráleltünk a zöld színre, amely ugyancsak sokáig szerepelt hagyományaink között.

Saját zöldünkhöz jutottunk. Sok kísérletezés, sok vélemény után.

És nem feledtük el az 1777-es számot, alapításunk évét, amellyel ma Magyarország tíz legrégebbi gyárának egyike vagyunk.

Ezek a mi gyökereink. És a gyökerek erősek ahhoz, hogy nagyra növekedjen az a fa, amely egy 244 esztendős fához hasonlítható. Amely csodálatra méltó, és élő, és árnyékot adó.

Ilyen a mi új védjegyünk, új porcelánjaink, kerámiáink.

Azt üzenjük Vásárlóinknak, Barátainknak, Partnereinknek, hogy bátrak, erősek, megújulók vagyunk, s az Ő bizalmukkal egy szép és sikeres korszak elé nézünk.

A természetesség korszaka elé.

Aktuális védjegyünk, mely 2021. január 1-től minden új tárgyunkat jelöli:

 

2023-tól kezdődően bevezettünk kiegészítő emblémákat, amelyek a Hollóházi Porcelán 4 stíluscsaládja, Classic, Exclusive, New Line, Home kategóriái szerint jelennek meg az egyes tárgyakon. Így ettől az évtől kezdődően az új gyártású porcelánokon fokozatosan bevezettük a stíluscsaládok szerinti emblémák használatát:

Classic:

Exclusive:

New Line:

Home:

 

Webshop kínálatunk

Classic kép Classic
Díszes formavilág, hagyományos minta, tökéletes színharmónia.
Exclusive kép Exclusive
Művészi alkotások – porcelánból.
New Line kép New Line
Merész, újszerű, fiatalos, egyszóval „újhullámos”.
Home kép Home
Otthon, édes otthon! – porcelánnal díszítve.

Hollóházi márkabolt

3999, Hollóháza Károlyi út 11.

+36 20 592 2488

Hollóházi Porcelán Bemutató- és Kiállítóterem

1055, Budapest Falk Miksa u. 7.

+36 70 476 4374

Hollóházi garancia

Közvetlenül manufaktúrából ikon

Közvetlenül manufaktúrából

Biztonságosan csomagolva ikon

Biztonságosan csomagolva

Hungarikum ikon

Hungarikum

Pótlás ikon

Pótlás