Hollóházi porcelán katalógus

Elismerések

Magyar Termék Nagydíj

Magyar Termék Nagydíj

Mérce és útmutató a Magyar Termék Nagydíj®, hiszen ezek a pályázatok és előállítóik a kiváló minőségen kívül a magyar munkát és alkotó erőt tekintik legfőbb kincsnek és emelik méltó helyre. A kitüntetéssel olyan árukat, szolgáltatásokat és gazdasági szervezeteket díjaznak, amelyek tevékenységük során bizonyítottan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen kiváló minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának.

„Azokból a kövekből, melyek utunkba gördülnek, kis ügyességgel lépcsőt építhetünk.”  

 

A 2017-es Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett Minerva kollekció

Minerva, ókori istennő, a harcias szűz, a mesterek, és művészek védelmezője. Ez a különös kettősség tükröződik, a Hollóházi Porcelán új étkészletében is. Izgalmas ellentétek harmonikus találkozásából született legújabb termékcsaládunk, Sütő Erika porcelántervező művész által tervezett Minerva étkészlet. Nőies lágyság, és férfias dinamika. Hogy melyik dominál, az a választott dekortól, mintától függ. 

     Organikus és geometrikus formavilág határmezsgyéjén egyensúlyoz, egyszerre modern és klasszikus, ez adja a tárgyak karakterét és időtlen megjelenését. Tudatosan megtervezett készlet, melyben a funkció és a kényelmes használhatóság ugyanolyan fontos szerepet kapott, mint a művészi megfogalmazás és az esztétikum. A modern igényekhez igazodik, a nemesfémet nem tartalmazó dekorokkal mosogatógépben tisztítható, mikrohullámú sütőben használható, kis helyigényű, variálható.                                                           

 Fiatalos megjelenésében egyszerre illeszkedik a Hollóházi Porcelángyár megszokott formavilágába, ugyanakkor gondolatiságában, formabontó stílusában előremutat, a megújulást közvetíti. Kifinomult design, precíz kialakítás, a részletekre történő odafigyelés jellemzi a Hollóházi Porcelángyár, és Sütő Erika porcelántervező művész új fejlesztését, a Minerva étkészletet.         

A 2013-as Magyar Termék Nagydíj®-jal kitüntetett Hermész Kollekció Levendula Dekorral

 A Hermész kollekció Levendula dekorja, üdítő újdonságként emelkedik ki a Hollóházi  Porcelán  hagyományos termékválasztékából. Szakítva a megszokott barokk stílusvonallal,  egy ízléses,  modern, lendületes, fiatalos, termékcsoport jött létre.

 Ugyanakkor a Hollóházi Hungarikum Kft fontos céljának tekinti, hogy az általa tervezett és  forgalmazott tárgyak ne csak funkcionálisan elégítsék ki a vásárlók igényeit, de esztétikai  szempontból is élményt nyújtson a használatuk, amit ezen készletek esetében is igyekeztünk  megvalósítani.

 

A 2013-as Magyar Termék Nagydíj®-jal kitüntetett Szivárvány Porcelán Ékszerkollekció

A Hollóházi Porcelán termékpalettáján és a divatékszerek területén is új színfolt, a po

BNV (2003) Nagydíjával kitüntetett “Centenáriumi díszmű-család” A “hagyomány és megújulás” jegyében

Budapest Nemzetközi Vásár

A centenáriumi termékcsalád, a hagyományos formákhoz és díszítésekhez való visszatérés jegyében született meg felhasználva a Hollóházán, a XIX.-XX. század fordulóján készült, sajátosan magyar díszítésű múzeumi tárgyakat, mint előképeket. Ebből kiindulva álmodta meg, oklevel_centBükki Béla művészeti vezető és alkotó kollektívája azt a díszmű-kollekciót, amelynek kiviteli és tervezési minősége a legmagasabb igényeket is kielégíti, és amelyek funkcionalitása alkalmazkodik a XXI. század igényeihez. A termékek többféle dekorváltozatban is készülnek. Arany és platina dekoráció, nagy, csillogó, fehér felületekkel. A klasszikusnak nevezhető kobaltkék és arany dekoráció, valamint az úrihímzésre emlékeztető színes virágmotívumok.

A kollekció elemei

Díszkancsó: formailag régi hagyományokat követ, több múzeumi tárgy is elődjének tekinthető. Használati edényként, díszként, vagy egyfajta edény alakú szoborként is szolgálhat. A kollekció formailag meghatározó darabja, értelmezhető vezértermékként is.

Ovál virágtartó: sajátos alakú, manapság nemigen vásárolható termék, élő, vagy szárazvirág kompozíciók számára. Kandallódíszként és könyvtámaszként egyaránt szolgálhat.

Serleg: kivételes dísztárgy, mely rangos események díjaként (“trófea”) is kiválóan funkcionálhat.

Kerek kaspók: ezen termékekkel az élő növényeket, virágokat szerető, igényes vevőkört kívánjuk kiszolgálni.

Vázasor: a díszkancsó áttört díszítőelemének felhasználásával a kollekcióhoz illő, vágott virág tárolására szolgáló vázák.

Dísztál